01-05.07.2024 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata cytrynowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, tuńczykiem
i papryką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
napój owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa, wafle kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata ziołowa, chleb pszenny
i
słonecznikowy z masełkiem, kiełbasą zielonogórską i rzodkiewką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Pulpety w sosie pomidorowym,
ziemniaki, zielona fasolka szparagowa,
napój owocowy
Podwieczorek:
Arbuzowe trójkąty
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z
masełkiem i dżemem truskawkowym,
herbata ziołowa
II
śniadanie
: Banan, woda
Obiad:
Zupa gulaszowa, bułeczka pszenna, napój owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
pieczenią rzymską i sałatą lodową
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska,
nugettsy, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka
z jogurtem naturalnym, napój
owocowy
Podwieczorek:
Kryształki galaretki
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego
śniadanie : Jabłko,
woda
Obiad:
Pazibroda- Kapuśniak ze słodkiej kapusty, ryba gotowana, ryż, sos koperkowy, bukiet warzyw , napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt malinowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)