08-12.07.2024
r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z
masełkiem,
pasztetem
drobiowo-pomidorowym z papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój
owocowy
Podwieczorek: Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez
cukru
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
polędwicą drobiową i ogórkiem konserwowym
II śniadanie: Arbuz, woda
Obiad : Zupa jarzynowa z ziemniakami, gulasz z karkówki z warzywami,
kasza bul gur, napój owocowy
Podwieczorek: Amerykany, herbata ziołowa
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z
mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Żurek z jajkiem i kiełbaską, bułka pszenna, napój owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem,
sałatą lodową, kiełbaską krakowską i pomidorem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z białej
kapusty z marchewką, jabłkiem
i jogurtem naturalnym,
napój owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z paprykarzem wegańskim, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i razowy z
masełkiem,
pastą z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa rybna z makaronem, GZIK-
ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, napój owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,
ryba)