07-10.01.2025 r.
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe , napój owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa żytnie z pastą ze słonecznika, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, płatki kukurydziane na mleku, bułka mleczna
z
masełkiem i dżemem
niskosłodzonym truskawkowym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa pomidorowa z zacierką, gulasz z karkówki z warzywami i kaszą bul gur, napój owocowy
Podwieczorek:
Budyń waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z białej kapusty
z marchewką, zieloną pietruszką i jogurtem naturalnym, napój owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z tuńczyka
w sosie
pomidorowym i kiełkami rzodkiewki, herbata melisa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ogórkowa, ryba po grecku pod beszamelem, kasza kus Kus, napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE