09-13.12.2024 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
żółtym serem i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, spaghetti w sosie szpinakowo-śmietanowym z mięskiem wieprzowym, napój owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowy, wafle kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata z miodem i cytryną, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem,
sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i pomidorem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa brokułowa z kaszką, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki
z jabłkiem, napój owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa żytnie z
humusem z suszonymi pomidorami,
herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem, sztuka mięsa w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera,
ananasa z żurawiną i jogurtem
naturalnym, napój owocowy
Podwieczorek:
Tostowe uśmiechy,
herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten ,
jaja, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata miętowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa krem z marchewki, kolorowy kociołek, ryż, napój owocowy
Podwieczorek:
Ekler w polewie toffi z budyniem, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja,)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata malinowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem
i pastą z jajka
gotowanego i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa z fasoli Jaś, ryba gotowana, kasza Kus Kus, sos beszamelowy,
mini
marchewka gotowana, napój malinowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)