16-20.12.2024 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata cytrynowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z makreli w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa meksykańska, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, napój owocowy
Podwieczorek:
Kisiel malinowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata owocowa,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą rukola i pieczenią rzymską
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Krem z czerwonej soczewicy, parówka w sosie greckim, ziemniaki, napój owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanej pomarańczy, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kakaowe kulki zbożowe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem
i
dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa gulaszowa z bułeczką pszenną, napój owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem jeżynowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
szynką drobiową i pomidorem, herbata koperkowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Barszcz z makaronem, ryba sote, ziemniaki puree, kapusta zasmażana z pieczarkami, napój owocowy
Podwieczorek:
„Świąteczny Upominek”
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
tuńczykiem i papryką czerwoną
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa selerowa z ryżem, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie