20-24.01.2025r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem
i twarożkiem ze szczypiorkiem
II śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z kaszą
jaglaną, jajko smażone, ziemniaki puree,
fasolka szparagowa zielona, napój owocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, polędwicą drobiową i pomidorem
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Gulasz z karkówki, pyzy, surówka z modrej kapusty z jogurtem naturalnym, napój owocowy
Podwieczorek: Amerykany, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Grochówka z parówką, bułeczka pszenna, napój owocowy
Podwieczorek: Tostowe uśmiechy, herbatka melisa
(alergeny: seler, gluten , mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą
z kiełbaski zielonogórskiej i ogórka konserwowego
II śniadanie : Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Nuggetsy, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, napój owocowy
Podwieczorek: Płatki kakaowo-zbożowe z mlekiem
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, żółtym serem i czerwoną papryką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem „gwiazdka”, kotlet rybny, ziemniaki,
kalafior i brokuł z wody, napój owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)