27-31.01.2025 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i
słonecznikowy z masełkiem
i tuńczykiem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, makaron w sosie pomidorowym,
napój owocowy
Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, płatki kukurydziane na mleku, rogal mleczny
z masełkiem,
dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata miętowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Sztuka mięsa w
sosie własnym, kasza jęczmienna, kapusta zasmażana,
napój
owocowy
Podwieczorek:
Galaretka brzoskwiniowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, bułka grahamka i
pszenna z masełkiem, pasztetem
drobiowo-pomidorowym i ogórkiem zielonym, herbata z
cytryną
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna, napój owocowy
Podwieczorek:
Drożdżówka z budyniem, herbata koperkowa
(alergeny: seler, gluten,
jaja, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i sałatą lodową, herbata owocowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kurczak w rękawie,
ziemniaki, surówka z selera i ananasa z żurawiną,
napój
owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ogórkowa, kotlecik z kaszki manny,
surówka z marchewki i jabłka
z jogurtem naturalnym, napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)