03-07.03.2025
r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z
cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym i
papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, napój owocowy
Podwieczorek: Kanapki
z pieczywa mieszanego z żółtym serem i ogórkiem zielonym,
herbata ziołowa
(alergeny: seler,
gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty
z masełkiem,
sałatą masłową i pieczenią rzymską i pomidorem
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Gulasz z
karkówki z warzywami, surówka z białej kapusty z marchewką, natką pietruszki i jogurtem naturalnym,
pyzy, napój owocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa, ciastko owsiane bez cukru z jagodą
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Kakao, chleb
pszenny i razowy z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem, herbata mięta
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krem z czerwonej
soczewicy, Gzik- twaróg z ziemniakami i olejem lnianym, napój owocowy
Podwieczorek: Galaretka agrestowa
(alergeny: seler,
gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Płatki owsiane
z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Rosół z
makaronem, polędwiczki w sosie pieczarkowym,
ziemniaki,
napój owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy
(alergeny: seler,
gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata
melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, rzodkiewkowym twarożkiem i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak ze słodkiej kapusty, ryba gotowana, kasza bul gur,
sos koperkowy, marchewka glazurowana, napój owocowy
Podwieczorek: Jogurt
owocowy
(alergeny: seler,
gluten, mleko, ryba)
Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie!