10-14.02.2025 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata malinowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem
i pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”, szpinakowe spaghetti z mięskiem wieprzowym, napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z nasionami chia i
musem truskawkowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i
słonecznikowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską
krakowską
i rzodkiewką, herbatka
melisa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami,
gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek:
„Makaron w śniegu”
(makaronowe muszelki z serem twarogowym)
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie: Herbata z cytryną,
płatki ryżowe na
mleku, kawiorek z masełkiem
i miodem
wielokwiatowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa szczawiowa z jajkiem, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, surówka
z modrej kapusty z jogurtem naturalnym, napój owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, jaja,
mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem , polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Gruszka, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem (kurczak gotowany, biały sos), groszek
z marchewką, napój owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki
kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i żółtym serem, jajecznica
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem,
ryba po grecku, ziemniaki, sos beszamelowy,
napój
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE