17-21.02.2025 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
pasztetem drobiowo-pomidorowym
i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie:
Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa gołąbkowa, racuchy drożdżowe z jabłkiem i cukrem
trzcinowym,
napój
owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z pastą z makreli i tuńczyka w sosie pomidorowym, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, jaja, ryba, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata malinowa
z pigwą, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem,
sałatą rukola, polędwicą drobiową i czerwoną papryką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Zupa cytrynowa z ryżem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, napój wiśniowy
Podwieczorek:
Kefir truskawkowy, wafle kukurydziane
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata rumiankowa,
chleb pszenny i słonecznikowy
z
masełkiem, kiełbaską góralską, pomidorem i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Banan,
woda
Obiad:
Marchewkowy krem z kaszką, kotlet schabowy, ziemniaki puree,
sałata lodowa w sosie jogurtowo-czosnkowym, napój
wieloowocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa (jabłko, gruszka,
mandarynka,…)
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie: Płatki owsiane na mleku, herbata rumiankowa, bułka mleczna z masełkiem
II
śniadanie:
Gruszka, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska,
kurczak w rękawie z
ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty
z marchewką, jabłkiem i zieloną pietruszką, napój malinowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata melisa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem i
rzodkiewkowym twarożkiem i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ogórkowa, ryba gotowana, kasza
Kus-kus, sos koperkowy, bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchewka gotowana),
napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, soja, ryba)
Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie!