10-14.03.2025 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem, tuńczykiem
i czerwoną papryką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, spaghetti w sosie śmietanowo-serowym z mięsem wieprzowym, napój owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna na mleku
(zawiera
alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek
z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata miętowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa krem z marchewki, gołąbki inaczej, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, napój owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa żytnie z
pastą ze słonecznika, herbatka ziołowa
(zawiera alergeny: seler, gluten,
mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata ziołowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem,
sałatą lodową, szynką gotowaną i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa gulaszowa z bułeczką, napój owocowy
Podwieczorek:
Pizzerki z szynką, żółtym
serem i sosem pomidorowym, herbata owocowa
(zawiera alergeny: seler, gluten, mleko,
sezam)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
z wątrobianką i ogórkiem kiszonym
II
śniadanie
: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad:
Zupa skandynawska z ryżem, „kargule”, ziemniaki puree,
surówka z modrej kapusty
z jogurtem
naturalnym, napój owocowy
Podwieczorek:
Sok z pomarańczy,
paluch kukurydziany
(zawiera
alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, paprykarzem
z kaszy jaglanej i pomidorem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa rybna, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(zawiera
alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Przedszkole
zastrzega możliwość zmian w jadłospisie.