17-21.03.2025 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
napój owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
twarożkiem
i ogórkiem
zielonym, herbata ziołowa
(Zawiera
alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,
ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata koperkowa,
chleb pszenny
i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbaską krakowską i żółtą papryką
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa śródziemnomorska, pulpety w sosie
koperkowym, kasza Kus Kus,
marchewka
gotowana, napój owocowy
Podwieczorek:
Budyń malinowy
(Zawiera alergeny: seler, gluten, jajka, mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Czekoladowe kuleczki zbożowe z
mlekiem, bułka mleczna z masełkiem
i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka
melisa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Krem z soczewicy czerwonej, kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta
zasmażana, napój owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa (banan, gruszka, winogrono)
(Zawiera alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, szynką drobiową
i rzodkiewką, herbata
owocowa
II
śniadanie
: Gruszka, woda
Obiad:
Rosół , potrawka z ryżem (kurczak gotowany, biały sos, ryż), groszek
z marchewką, napój owocowy
Podwieczorek:
Kryształki galaretki
(Zawiera
alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i pastą
z ryby gotowanej z jajkiem i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Zupa owocowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i
olejem lnianym, napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(Zawiera
alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie!