19-23.05.2025 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
pasztetem drobiowo-pomidorowym z czerwoną papryką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
napój owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, serkiem
kanapkowym
i ogórkiem zielonym, herbata ziołowa
(Zawiera alergeny: seler, gluten, sezam,
soja, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata koperkowa,
chleb pszenny
i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą lodową, polędwicą drobiową i pomidorem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Krem z czerwonej soczewicy, kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki
puree napój owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem
(Zawiera
alergeny: seler, gluten, jajka,
mleko, sezam, soja)
Środa:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masłem, pieczenią rzymską i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa , parówka w sosie greckim, ziemniaki, napój owocowy
Podwieczorek: Arbuzowe trójkąty
(Zawiera alergeny:
seler, gluten, soja, sezam, mleko, jaja,
gorczyca)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, napój owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia, wafle kukurydziane
(Zawiera alergeny: seler, gluten, sezam, soja, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pastą z jajka gotowanego
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa, ryba sote pod beszamelem z
warzywami, kasza Kus Kus,
napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(Zawiera alergeny: seler, gluten, sezam,
soja, mleko, jaja, ryba)
Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie!