Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 01-04.09.2020

 

           01-04.09.2020 r.

Wtorek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

 żółtym serem i pomidorem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem,  kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem,

sok owocowy

Podwieczorek: Sok z arbuza, ciasteczko owsiane z  żurawiną

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Rosół z makaronem, potrawka z ryżem(kurczak gotowany, biały sos),

 groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie własnym

II śniadanie : Winogrono, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, ryba gotowana, ziemniaki, bukiet warzyw,

 sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba)

 

                                                                 

OSTATNIO CZYTANE

Wakacje czas start!

  Dzisiaj zakończyliśmy przygodę w grupie 3-latków. To był piękny czas, pełen nowych doświadczeń. Serdecznie dziękujemy za miniony rok, za niesamowitą współpracę oraz każde dobre słowo. Życzymy udanych i bezpiecznych wakacji! :)

Dzień chłopaka 2022

Jadłopsis 26-30.05.2025 r.

  26-30.05.2025 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, makrel ą   i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak ze słodkiej kapusty , makaron w sosie pomidorowym, napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (zawiera alergeny: gluten, sezam, soja, ryba, mleko, seler) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, bułka grahamka z masełkiem, sałat ą masłow ą , pol ę dwica drobiow ą i ogórkiem zielonym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z warzywami z kasz ą bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka malinowa   (zawiera alergeny:     gluten, mleko, soja, sezam, seler) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa , chleb pszenny i razowy   z masełkiem, rukol ą , kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż urek z jajkie...