Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 03-07.01.2022 r.

 

JADŁOSPIS  03-07.01.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Kefir brzoskwiniowo- bananowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbatka melisa, bułka pszenna i żytnia z masłem, pieczenią alpejską

 i pomidorem malinowym

 II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa koperkowa, kolorowy kociołek, ryż, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem żurawinowym

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Środa:

I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem kiszonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Marchewkowy krem, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty

z marchewką i jogurtem naturalnym,  sok owocowy

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, wafel kukurydziany

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

 

 

Piątek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem

z pastą z jajka gotowanego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kotleciki rybne, ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Wakacje czas start!

  Dzisiaj zakończyliśmy przygodę w grupie 3-latków. To był piękny czas, pełen nowych doświadczeń. Serdecznie dziękujemy za miniony rok, za niesamowitą współpracę oraz każde dobre słowo. Życzymy udanych i bezpiecznych wakacji! :)

Dzień chłopaka 2022

Jadłopsis 26-30.05.2025 r.

  26-30.05.2025 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, makrel ą   i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak ze słodkiej kapusty , makaron w sosie pomidorowym, napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (zawiera alergeny: gluten, sezam, soja, ryba, mleko, seler) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, bułka grahamka z masełkiem, sałat ą masłow ą , pol ę dwica drobiow ą i ogórkiem zielonym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z warzywami z kasz ą bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka malinowa   (zawiera alergeny:     gluten, mleko, soja, sezam, seler) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa , chleb pszenny i razowy   z masełkiem, rukol ą , kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż urek z jajkie...