Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 11-15.07.2022 r.

 

11-15.07.2022

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą

 z twarogu wędzonego solankowego i pomidorem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kasz
ą jaglaną, placki ziemniaczane z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja )

Wtorek:

I śniadanie: Musli tropikalne z  mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbatka melisa

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Kotlet mielony, ziemniaki, buraki z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: Arbuz, woda

 (alergeny:   gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szynką wieprzową gotowaną i żółtym serem

 II śniadanie : Gruszka, woda

Obiad:  Zupa ogórkowa, żeberka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty

 z  jabłkiem i marchewką, sok owocowy

Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną

(alergeny:  seler, gluten, sezam, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny razowy z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kargule,  ziemniaki puree, sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, sos sałatkowy), sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka owocowa

(alergeny:  gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą

 z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kalafiorowy krem, ryba sote, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty

z marchewką,

 sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wakacje czas start!

  Dzisiaj zakończyliśmy przygodę w grupie 3-latków. To był piękny czas, pełen nowych doświadczeń. Serdecznie dziękujemy za miniony rok, za niesamowitą współpracę oraz każde dobre słowo. Życzymy udanych i bezpiecznych wakacji! :)

Dzień chłopaka 2022

Jadłopsis 26-30.05.2025 r.

  26-30.05.2025 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, makrel ą   i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak ze słodkiej kapusty , makaron w sosie pomidorowym, napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (zawiera alergeny: gluten, sezam, soja, ryba, mleko, seler) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, bułka grahamka z masełkiem, sałat ą masłow ą , pol ę dwica drobiow ą i ogórkiem zielonym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z warzywami z kasz ą bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka malinowa   (zawiera alergeny:     gluten, mleko, soja, sezam, seler) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa , chleb pszenny i razowy   z masełkiem, rukol ą , kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż urek z jajkie...