Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 18-22.07.2022 r.

 

           18-22.07.2022 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem

 i pastą z makreli

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- Kapu
śniak ze słodkiej kapusty,  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kefir brzoskwiniowo-bananowy, paluch kukurydziany

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata z cytryną, bułka pszenna i sojowa z masełkiem,

 kiełbasą zielonogórską, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz z karkówki w sosie własnym,

kasza bul gur, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wiśniowym

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane górskie, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Grochówka  z parówką, bułeczka, sok owocowy

Podwieczorek: „Tostowe uśmiechy” , herbatka koperkowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pieczenią alpejską

 i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa

II śniadanie : Arbuz, woda

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka( kurczak gotowany, ryż, sos cytrynowy, groszek z marchewką), sok owocowy

Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, herbatka ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

pastą z jajka, ryby gotowanej, ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa z fasoli „Jaś,  pierogi z serem i cukrem trzcinowym,  sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wakacje czas start!

  Dzisiaj zakończyliśmy przygodę w grupie 3-latków. To był piękny czas, pełen nowych doświadczeń. Serdecznie dziękujemy za miniony rok, za niesamowitą współpracę oraz każde dobre słowo. Życzymy udanych i bezpiecznych wakacji! :)

Dzień chłopaka 2022

Jadłopsis 26-30.05.2025 r.

  26-30.05.2025 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, makrel ą   i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak ze słodkiej kapusty , makaron w sosie pomidorowym, napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (zawiera alergeny: gluten, sezam, soja, ryba, mleko, seler) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, bułka grahamka z masełkiem, sałat ą masłow ą , pol ę dwica drobiow ą i ogórkiem zielonym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z warzywami z kasz ą bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka malinowa   (zawiera alergeny:     gluten, mleko, soja, sezam, seler) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa , chleb pszenny i razowy   z masełkiem, rukol ą , kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż urek z jajkie...