Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.07.2022 r.

 

25-29.07.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, serkiem kanapkowym i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, nale
śniki z jabłkiem sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa,  herbatniki

(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

 z masełkiem, sałatą masłową, szynką drobiową i pomidorem malinowym

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Arbuzowe trójkąty

 (alergeny:  seler, gluten,, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem malinowym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką,  kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka malinowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,

 pasztetem drobiowo-pomidorowym i czerwoną papryką

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kurczak w rękawie, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Marchewkowy krem, ryba panierowana, ziemniaki, sos jogurtowo-śmietanowy, surówka ze świeżej kapusty, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wakacje czas start!

  Dzisiaj zakończyliśmy przygodę w grupie 3-latków. To był piękny czas, pełen nowych doświadczeń. Serdecznie dziękujemy za miniony rok, za niesamowitą współpracę oraz każde dobre słowo. Życzymy udanych i bezpiecznych wakacji! :)

Dzień chłopaka 2022

Jadłopsis 26-30.05.2025 r.

  26-30.05.2025 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, makrel ą   i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak ze słodkiej kapusty , makaron w sosie pomidorowym, napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (zawiera alergeny: gluten, sezam, soja, ryba, mleko, seler) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, bułka grahamka z masełkiem, sałat ą masłow ą , pol ę dwica drobiow ą i ogórkiem zielonym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z warzywami z kasz ą bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka malinowa   (zawiera alergeny:     gluten, mleko, soja, sezam, seler) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa , chleb pszenny i razowy   z masełkiem, rukol ą , kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż urek z jajkie...