Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 10-14-07.2023 r.

 


10-14.07.2023 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryką czerwoną

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak ze słodkiej kapusty,  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Drożdżówka z budyniem

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Musli owocowe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem konserwowym

II śniadanie: Arbuz, woda

Obiad :  Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata lodowa z sosem jogurtowo- czosnkowym,

sok owocowy

Podwieczorek: Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka śniadaniowa z masłem czekoladowym,

 herbata melisa

II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Grochówka z parówką, bułka pszenna,  sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, orzechy)

Czwartek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

sałatą lodową, kiełbaską krakowską i pomidorem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Rosół z makaronem, kolorowy kociołek z  kaszą bul gur,

sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z paprykarzem wegańskim, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny z masełkiem, twarogiem, rzodkiewką

i szczypiorkiem

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, zrazik rybny, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

 

                                                                    Podpis Dyrektora   Podpis Intendenta

OSTATNIO CZYTANE

Wakacje czas start!

  Dzisiaj zakończyliśmy przygodę w grupie 3-latków. To był piękny czas, pełen nowych doświadczeń. Serdecznie dziękujemy za miniony rok, za niesamowitą współpracę oraz każde dobre słowo. Życzymy udanych i bezpiecznych wakacji! :)

Dzień chłopaka 2022

Jadłopsis 26-30.05.2025 r.

  26-30.05.2025 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, makrel ą   i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak ze słodkiej kapusty , makaron w sosie pomidorowym, napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (zawiera alergeny: gluten, sezam, soja, ryba, mleko, seler) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, bułka grahamka z masełkiem, sałat ą masłow ą , pol ę dwica drobiow ą i ogórkiem zielonym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z warzywami z kasz ą bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka malinowa   (zawiera alergeny:     gluten, mleko, soja, sezam, seler) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa , chleb pszenny i razowy   z masełkiem, rukol ą , kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż urek z jajkie...