Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 17-21.07.2023 r.

 

17-21.07.2023 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, serkiem kanapkowym i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, racuchy dro
żdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa,  chrupki kukurydziane

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Wtorek:

I śniadanie: Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata miętowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń malinowy

 (alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Kakao, herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

 z masełkiem, sałatą masłową, szynką drobiową i pomidorem malinowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Krem z czerwonej soczewicy, żeberka w sosie własnym, ziemniaki,

kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Arbuz , woda

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,

 wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Nuggetsy , ziemniaki puree, marchewka gotowana, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa brokułowa z kaszką,  ryba gotowana w sosie musztardowym, ziemniaki,  zielona fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wakacje czas start!

  Dzisiaj zakończyliśmy przygodę w grupie 3-latków. To był piękny czas, pełen nowych doświadczeń. Serdecznie dziękujemy za miniony rok, za niesamowitą współpracę oraz każde dobre słowo. Życzymy udanych i bezpiecznych wakacji! :)

Jadłopsis 26-30.05.2025 r.

  26-30.05.2025 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, makrel ą   i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak ze słodkiej kapusty , makaron w sosie pomidorowym, napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (zawiera alergeny: gluten, sezam, soja, ryba, mleko, seler) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, bułka grahamka z masełkiem, sałat ą masłow ą , pol ę dwica drobiow ą i ogórkiem zielonym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z warzywami z kasz ą bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka malinowa   (zawiera alergeny:     gluten, mleko, soja, sezam, seler) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa , chleb pszenny i razowy   z masełkiem, rukol ą , kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż urek z jajkie...

Zabawy z wiosennym wiatrem.

Smerfy same zrobiły wiatraczki i szukały wiatru w przedszkolnym ogrodzie.