Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-17.05.2024

 

13-17.05.2024 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Kakao, herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem,

rzodkiewkowym twarożkiem ,  szczypiorkiem i  zielonym ogórkiem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ry
żem, zrazik mielony, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem, zieloną pietruszką i jogurtem naturalnym, napój wiśniowy

 Podwieczorek:  Budyń malinowy z sokiem owocowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Wtorek:

I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

 z masełkiem, sałatą masłową, szynką drobiową i pomidorem malinowym

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa z czerwonej soczewicy, risotto wieprzowe z warzywami, napój owocowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa ( arbuz, gruszka, winogrono), woda

 (alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal  mleczny z masełkiem i dżemem truskawkowym, herbata koperkowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa gulaszowa z bułeczką pszenną, napój owocowy

Podwieczorek: Tostowe pizzerki ( szyneczka, ser żółty, sos pomidorowy, zioła prowansalskie), herbatka rumiankowa  

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,

 kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki,  herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka

 z kapusty pekińskiej z kukurydzą, pomidorkiem koktajlowym, ogórkiem i koperkiem,

z jogurtem naturalnym, napój owocowy

Podwieczorek: Jajko gotowane z sosem czosnkowo-jogurtowym, kawiorek z masełkiem, herbata  melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą

 z makreli wędzonej, śledzia, twarogu, jajka i zielonej pietruszki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa śródziemnomorska,  ryba gotowana, kasza kuskus, sos beszamelowy, marchewka puree, napój owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie.

OSTATNIO CZYTANE

Wakacje czas start!

  Dzisiaj zakończyliśmy przygodę w grupie 3-latków. To był piękny czas, pełen nowych doświadczeń. Serdecznie dziękujemy za miniony rok, za niesamowitą współpracę oraz każde dobre słowo. Życzymy udanych i bezpiecznych wakacji! :)

Dzień chłopaka 2022

Jadłopsis 26-30.05.2025 r.

  26-30.05.2025 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, makrel ą   i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak ze słodkiej kapusty , makaron w sosie pomidorowym, napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (zawiera alergeny: gluten, sezam, soja, ryba, mleko, seler) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, bułka grahamka z masełkiem, sałat ą masłow ą , pol ę dwica drobiow ą i ogórkiem zielonym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z warzywami z kasz ą bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka malinowa   (zawiera alergeny:     gluten, mleko, soja, sezam, seler) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa , chleb pszenny i razowy   z masełkiem, rukol ą , kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż urek z jajkie...