15-19.07.2024 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem,
twarożkiem kanapkowym i szczypiorkiem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa, kotleciki z kaszki manny, surówka z marchewki i jabłka
z jogurtem naturalnym, napój owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z makrelą w sosie pomidorowym, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakaowe kulki zbożowe z mlekiem, chleb pszenny i
razowy z masełkiem, polędwicą drobiową i pomidorem malinowym, herbata miętowa
II
śniadanie:
Arbuz, woda
Obiad
: Zupa cytrynowa z ryżem, gołąbki inaczej, ziemniaki, sałatka grecka, napój
owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy, ciasteczko owsiane bez cukru z żurawiną
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane z mlekiem, bułka śniadaniowa z masłem
czekoladowym,
herbata melisa
II
śniadanie
: Banan, woda
Obiad:
Zupa cebulowa z kaszą jaglaną, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty
pekińskiej z marchewką i natką pietruszki i jogurtem greckim, napój owocowy
Podwieczorek:
Tostowe uśmiechy, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, orzechy, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
sałatą lodową, kiełbaską krakowską i ogórkiem kiszonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką,
napój owocowy
Podwieczorek:
Kryształki galaretki
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny z masełkiem, twarogiem,
rzodkiewką
i szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, zrazik rybny, ziemniaki, glazurowana
marchewka,
napój owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)