22-26.07.2024 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serkiem kanapkowym i
ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką,
jajko smażone,
ziemniaki puree, groszek
z marchewką, napój owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa,
chrupki kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata miętowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa ogórkowa, gulasz z karkówki z warzywami, kasza jęczmienna,
napój owocowy
Podwieczorek:
Arbuz , woda
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem,
sałatą masłową, szynką drobiową i pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Grochówka z parówką, bułeczka pszenna , napój owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kargule , ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, napój owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem
i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, pierogi z
serem i cukrem trzcinowym, napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko)