Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 29-31.07.2024 r.

 

29-31.07.2024 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna

 i grahamka

 z masełkiem

i tuńczykiem w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Barszcz zabielany z zacierk
ą, placki ziemniaczane

 z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z brokułem gotowanym,

herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

 

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, pieczenią alpejską i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Banan, woda

Obiad: Parówka w sosie greckim, ziemniaki, kapusta zasmażana,

napój owocowy

Podwieczorek: Budyń malinowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

 

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal mleczny z masełkiem

 i dżemem malinowym, herbata koperkowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem,

napój owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

 

 

Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie.

 

OSTATNIO CZYTANE

Wakacje czas start!

  Dzisiaj zakończyliśmy przygodę w grupie 3-latków. To był piękny czas, pełen nowych doświadczeń. Serdecznie dziękujemy za miniony rok, za niesamowitą współpracę oraz każde dobre słowo. Życzymy udanych i bezpiecznych wakacji! :)

Dzień chłopaka 2022

Jadłopsis 26-30.05.2025 r.

  26-30.05.2025 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, makrel ą   i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak ze słodkiej kapusty , makaron w sosie pomidorowym, napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (zawiera alergeny: gluten, sezam, soja, ryba, mleko, seler) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, bułka grahamka z masełkiem, sałat ą masłow ą , pol ę dwica drobiow ą i ogórkiem zielonym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z warzywami z kasz ą bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka malinowa   (zawiera alergeny:     gluten, mleko, soja, sezam, seler) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa , chleb pszenny i razowy   z masełkiem, rukol ą , kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż urek z jajkie...