02-06.09.2024 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana, makaron w sosie pomidorowym,
napój
owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z pasztetem drobiowym,
herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa cytrynowa z ryżem, zraz mielony, ziemniaki puree, buraczki
z jabłkiem, napój
owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, sezam, jaja)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Krem brokułowo-kalafiorowy, kotlet schabowy,
ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem z jogurtem naturalnym, napój owocowy
Podwieczorek:
Sok z arbuza, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa,
chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pieczenią rzymską i ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka( kurczak gotowany, ryż, biały sos, groszek
z marchewką), napój owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa (banan, gruszka, winogrono)
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z zacierką, ryba po grecku pod beszamelem, ziemniaki,
napój
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)