13-17.01.2025 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, kanapki
z pieczywa mieszanego z masełkiem
i makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, napój owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, wafle ryżowe
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Naworka-polewka, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pieczenią rzymską
i ogórkiem
kiszonym, herbata koperkowa
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Zupa kalafiorowa z makaronem, zraz mielony ziemniaki, buraczki z jabłkiem,
napój owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata rumiankowa, chleb pszenny
i razowy z masełkiem, kiełbaską zielonogórską, żółtą papryką i
kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:
Zupa cebulowa z grzankami, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z
kapusty kiszonej, pekińskiej z papryką czerwoną, cebulką, marchewką, napój owocowy
Podwieczorek:
Drożdżówka z budyniem
(alergeny: seler, gluten,
mleko, sezam)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem, sałatą lodową, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym, herbatka ziołowa
II
śniadanie
: Mandarynka, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, biały sos, napój owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy, ciasteczko owsiane bez cukru
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krem marchewkowy, ryba gotowana, sos musztardowo-chrzanowy, ziemniaki, bukiet
warzyw, napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba, gorczyca)