Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 24-28.03.2025 r.

 

24-28.03.2025 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, tuńczykiem

i czerwoną papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa, makaron w sosie pomidorowym,
napój owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna na mleku

(zawiera alergeny: gluten, sezam, soja, ryba, mleko, seler)

Wtorek:

I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka grahamka z masełkiem, sałatą masłową, polędwica drobiową i pomidorem, herbata miętowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z warzywami z kaszą bul gur, napój owocowy

Podwieczorek: Shake jogurtowo- owocowy z truskawkami,

 (zawiera alergeny:   gluten, mleko, soja, sezam, seler)

Środa:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa, bułka pszenna i grahamka

 z masełkiem, sałatą lodową, pieczenią rzymską i kiełkami rzodkiewki

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa krem z zielonego groszku z grzankami, zrazik mielony z kaszą pęczak, ziemniaki puree, surówka z białej i pekińskiej kapusty z dodatkiem ogórka zielonego, czerwonej cebuli, szczypiorku i koperku z sosem szpinakowo-avokadowym,  napój owocowy

Podwieczorek: Płatki jaglane z mlekiem

(zawiera alergeny:   gluten, mleko, sezam, soja, seler,  jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, żółtym serem

 i ogórkiem  zielonym

II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda

Obiad: Zupa brokułowa z kaszą jaglaną, kurczak w kremowym sosie  z dyni i marchewki, ziemniaki, sałata lodowa w sosie jogurtowo-śmietanowym, napój owocowy

Podwieczorek: Owocowa palemka (banan, winogrono, pomarańczko)

(zawiera alergeny:   gluten, mleko soja, sezam, seler)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb wieloziarnisty  i słonecznikowy z masełkiem, jajecznica

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką, ryba gotowana, ryż, sos beszamelowy, bukiet warzyw, napój owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(zawiera alergeny: gluten, soja, sezam jaja, mleko, ryba)

 

Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie.

 

OSTATNIO CZYTANE

Wakacje czas start!

  Dzisiaj zakończyliśmy przygodę w grupie 3-latków. To był piękny czas, pełen nowych doświadczeń. Serdecznie dziękujemy za miniony rok, za niesamowitą współpracę oraz każde dobre słowo. Życzymy udanych i bezpiecznych wakacji! :)

Dzień chłopaka 2022

Jadłopsis 26-30.05.2025 r.

  26-30.05.2025 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, makrel ą   i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak ze słodkiej kapusty , makaron w sosie pomidorowym, napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (zawiera alergeny: gluten, sezam, soja, ryba, mleko, seler) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, bułka grahamka z masełkiem, sałat ą masłow ą , pol ę dwica drobiow ą i ogórkiem zielonym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z warzywami z kasz ą bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka malinowa   (zawiera alergeny:     gluten, mleko, soja, sezam, seler) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa , chleb pszenny i razowy   z masełkiem, rukol ą , kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż urek z jajkie...