24-28.03.2025 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem, tuńczykiem
i czerwoną papryką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa, makaron w sosie pomidorowym, napój owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna na mleku
(zawiera
alergeny: gluten, sezam, soja, ryba, mleko, seler)
Wtorek:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka
grahamka z masełkiem, sałatą masłową, polędwica drobiową i pomidorem, herbata miętowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z warzywami z kaszą bul gur, napój owocowy
Podwieczorek:
Shake jogurtowo- owocowy z truskawkami,
(zawiera alergeny: gluten,
mleko, soja, sezam, seler)
Środa:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata ziołowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem,
sałatą lodową, pieczenią rzymską i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami, zrazik mielony z kaszą pęczak, ziemniaki puree, surówka z białej i pekińskiej kapusty z dodatkiem ogórka zielonego,
czerwonej cebuli, szczypiorku i koperku z sosem szpinakowo-avokadowym, napój owocowy
Podwieczorek:
Płatki jaglane z mlekiem
(zawiera alergeny: gluten,
mleko, sezam, soja, seler, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, żółtym serem
i
ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad:
Zupa brokułowa z kaszą jaglaną, kurczak
w kremowym sosie z dyni i marchewki,
ziemniaki, sałata lodowa w sosie jogurtowo-śmietanowym, napój owocowy
Podwieczorek:
Owocowa palemka (banan, winogrono, pomarańczko)
(zawiera
alergeny: gluten, mleko soja, sezam, seler)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
chleb wieloziarnisty i słonecznikowy z
masełkiem, jajecznica
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z zacierką, ryba gotowana, ryż, sos beszamelowy, bukiet warzyw, napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(zawiera
alergeny: gluten, soja, sezam jaja, mleko, ryba)
Przedszkole
zastrzega możliwość zmian w jadłospisie.